Iedereen verduurzamen

Waterontharders, dit is waar je op moet letten

Het aanschaffen van de juiste waterontharder is niet altijd even makkelijk. Wij helpen je om goed voorbereid te zijn zodat je altijd de juiste beslissing kunt nemen.

 • Capaciteit
  Bij de aanschaf van een waterontharder is het handig om te weten hoeveel capaciteit water je ongeveer per jaar verbruikt. Deze capaciteit is gemakkelijk terug te vinden op de factuur van het drinkwaterbedrijf van jouw omgeving. Weet je het niet precies? Dan kun je bij fabrikanten van waterontharders altijd een indicatie vragen van het soort huishouden waarvoor de waterontharder geschikt is.
 • Kwaliteit staat voorop
  Kijk bij de aanschaf van een waterontharder niet alleen naar de prijs maar ook naar de kwaliteit van de ontharder. Wanneer een waterontharder van goede kwaliteit is zal deze over onderdelen beschikken die voor een langdurige periode mee zullen gaan en nauwelijks onderhoud vereisen. Hierbij zijn vooral de kleppen die de waterstroom regelen belangrijk.
 • Compact of losstaand
  Waterontharders kun je in verschillende maten en modellen vinden. Er bestaan zowel compacte als losstaande waterontharders. In principe gaan beide modellen hetzelfde tewerk. Maar voor welk model kun je nu het beste kiezen? Dat is afhankelijk van de locatie waar je jouw waterontharder wil laten plaatsen. In een kelder of kruipruimte is een losstaand model vaak handiger omdat de zoutvoorraad zo gemakkelijker is bij te vullen. In alle andere gevallen is een compact systeem juist praktischer.

Zijn we Nederland zijn we goed op weg als het aankomt op duurzame woningen?

Dit is niet helemaal waar. Wist je dat drie miljoen woningen nog beter moeten worden geïsoleerd? Isolatie is niet zo duidelijk zichtbaar als zonnepanelen op het dak, maar toch net zo belangrijk! Wanneer je muren op een frisse dag koud aanvoelen ontsnapt de warmte uit je woning. Wanneer het aankomt op isolatie van bijvoorbeeld daken, spouwmuren en kruipruimtes kunnen we nog veel verbeteren in Nederland. 

 • Scheid al je afval
 • Koop meer producten bij lokale ondernemingen
 • Zoek alle gloei- en halogeenlampen in je woning en vervang deze door led-verlichting
 • Inspireer! Vertel aan je omgeving welke aanpassingen jij al hebt gedaan om groener te leven en wie weet doen ze binnenkort met je mee
Er zijn zoveel aanbieders die je helpen naar een groener huis maar dan zie ik júist door de bomen het bos niet meer. Volledig Groen was duidelijk en ik kon vervolgens zelf kiezen voor de beste aanbieder.
Milou
Haarlemmermeer, Netherlands
9.6
9.6

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons