Iedereen verduurzamen

Groene stroom

Er wordt flink geïnvesteerd in het opwekken van Nederlandse duurzame energie. Momenteel zijn er veel ontwikkelingen om ervoor te zorgen dat we fossielvrij kunnen leven. Maar wat is groene stroom nou precies en hoeveel beter is dit dan gewone stroom?

Groene stroom wordt op een milieuvriendelijke manier opgewekt maar is eigenlijk hetzelfde als de 'normale' elektriciteit die je gewend bent. Bij het opwekken van groene stroom kun je denken aan zonne- en windenergie maar zeker ook aan energie opgewekt door water.  

Je kunt op verschillende manieren gebruik maken van groene stroom. Zo kun je het simpel zelf opwekken met je eigen zonnepanelen of kopen bij een leverancier van groene stroom. Let hierbij wel op, het maakt wel degelijk verschil bij wie je je energie inkoopt. De ene leverancier produceert zijn stroom op een 'groenere' manier dan de ander of koopt zijn energie 'groener' in. 

Leer meer

Zijn we Nederland zijn we goed op weg als het aankomt op duurzame woningen?

Dit is niet helemaal waar. Wist je dat drie miljoen woningen nog beter moeten worden geïsoleerd? Isolatie is niet zo duidelijk zichtbaar als zonnepanelen op het dak, maar toch net zo belangrijk! Wanneer je muren op een frisse dag koud aanvoelen ontsnapt de warmte uit je woning. Wanneer het aankomt op isolatie van bijvoorbeeld daken, spouwmuren en kruipruimtes kunnen we nog veel verbeteren in Nederland. 

  • Scheid al je afval
  • Koop meer producten bij lokale ondernemingen
  • Zoek alle gloei- en halogeenlampen in je woning en vervang deze door led-verlichting
  • Inspireer! Vertel aan je omgeving welke aanpassingen jij al hebt gedaan om groener te leven en wie weet doen ze binnenkort met je mee
Er zijn zoveel aanbieders die je helpen naar een groener huis maar dan zie ik júist door de bomen het bos niet meer. Volledig Groen was duidelijk en ik kon vervolgens zelf kiezen voor de beste aanbieder.
Milou
Haarlemmermeer, Netherlands
9.6
9.6

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons