Verwachting energieprijzen juli 2020

Stijgen de energieprijzen per juli?

Bijna is het zover: dan verandert de variabele prijs voor energie. Ongeveer 50% van de Nederlandse huishoudens heeft een energiecontract met variabele energieprijzen. Dat betekent dat per 1 januari en 1 juli de prijzen kunnen veranderen. Corona, thuiswerken en mooi weer: dit betekent het voor de prijs van energie.

Januari 2020: energieprijzen dalen hard
Aan het begin van het jaar werd een opvallende trend ingezet: de energieprijzen daalden hard, vooral in het geval elektriciteit. Dit was met name voor consumenten een positieve verandering, want het is een goede reden om over te stappen naar een andere energieleverancier voor een betere prijs.

Verwachting: energieprijzen blijven dalen

Zoals corona alles in het dagelijkse leven beïnvloedt, geldt dat ook voor de prijs van energie. In de afgelopen maanden nam het energieverbruik in Nederland stevig af. Hierdoor is het aanbod van elektriciteit veel groter, dan de vraag. De stroomprijs schiet regelmatig onder nul: er is stroom ‘over’. Verwacht wordt dus dat de prijzen blijven dalen.

 

Groene energie
Op basis van een analyse van Independer blijkt dat groene stroom door het eerder genoemde overschot goedkoper kan zijn dan de ouderwetse grijze stroom. Niet zo gek dus om nu te kijken of groene stroom niet beter bij je zou passen: je bespaart op je maandelijkse lasten én draagt bij aan een schoner milieu. Iets voor jou? Bekijk zelf de mogelijkheden en de voordelen van groene energie.