Alles draait om groen

Het antwoord op 5 dringende vragen over

laadpalen

Bij en benzine of diesel auto is het overzichtelijk om te zien waar je aan toe bent. Bij een laadpaal begrijpen we dat dat wat ingewikkelder ligt. Wij helpen je door 5 de meest gestelde vragen te beantwoorden.

Hoe duurzaam is een laadpunt aan huis?

Met een laadpunt laad je bijna altijd volledig op op groene stroom. Deze groene stroom is afkomstig van zon- en windenergie. Hierdoor kun je je CO2 uitstoot tot wel 70% reduceren in vergelijking tot een auto die rijdt op benzine of disel.

Kan ik een laadpunt in een andere kleur krijgen?

Ja dit is vaak een mogelijkheid. Echter verschilt dit wel per merk. Het is daarom belangrijk dat je voorgaand aangeeft welke kleur je graag zou willen. Zo kan de leverancier uitzoeken welk merk hij het beste zou kunnen plaatsen.

Tekort

Wist je dat 46% van de Nederlanders die in bezig is van een rijbewijs vindt dat er te weinig laadpalen in de omgeving zijn? Ondanks dit onderzoek is Nederland koploper in het beschikbaar aantal laadpalen. De meeste laadpalen kunnen gevonden worden in Zuid-Holland. In Drenthe zal men het langste moeten zoeken naar een beschikbare laadpaal. 

Is thuis laden voordeliger of juist duurder dan openbaar laden?

Thuis laden is het voordeligste. Dit komt omdat je de kilowattuurprijs betaalt aan je eigen energieleverancier. De prijs per kWh is nu ongeveer €0,23. Bij 19,5 kWh per 100 gereden kilometer kom je uit op een kilometerprijs van ongeveer €0,04. Om je een gevoel te geven, een redelijk zuinige benzine auto verbruikt ongeveer 6 liter op 100 kilometer. Dit kost je dan zo’n €0,10 per kilometer. Vergeet uiteraard niet dat je eerst zelf zult moeten investeren in een eigen laadpaal. Dit verdien je op termijn natuurlijk wel terug.

Kan ik een laadpaal mee verhuizen?

Ja dat kan. Je moet daarvoor wel vaak je verhuizing op tijd doorgeven aan je leverancier. Zo hebben zij genoeg tijd om je laadpunt over te kunnen zetten. De kosten die dit met zich mee brengt zijn afhankelijk van de nieuwe locatie van het laadpunt.

Hoe werkt Home Load Balancing?

Wanneer je gebruik maakt van Home Load Balancing meet het laadpunt de hoeveelheid stroom die er op dat moment verbruikt wordt in jouw woning. Vervolgens past het laadpunt zijn laadvermogen daarop aan. Maak je bijvoorbeeld gebruik van je wasmachine of wasdroger? Dan zal je auto op dat moment wat langzamer opladen.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons