Alles draait om groen

Veel gestelde vragen;

Isolatie

Is isoleren veilig voor mijn gezondheid?

Dat isoleren een positief effect heeft op de energierekening is welbekend. Het maakt je huis niet alleen warmer maar ook comfortabeler. Daartegenover moet je wel rekening houden dat het binnenklimaat van de woning ook verandert. Het is belangrijk dat bij het aanbrengen ook rekening moet worden gehouden met een goed binnenklimaat om gezondheidsklachten veroorzaakt door vocht, huisstofmijten en stoffen uit bouwmaterialen te voorkomen. Wanneer je woning in de juiste volgorde wordt geïsoleerd voorkomt dit veel gezondheidsproblemen. Vraag daarom altijd even advies bij een expert.

Hoe kan ik besparen met dakisolatie?

Wanneer het dak van je woning is geïsoleerd kan er geen warmte meer via het dak ontsnappen. Uiteindelijk hoef je daarom ook veel minder te stoken om een comfortabele temperatuur in huis te krijgen. Omdat zo’n 30 procent van de warmte ontsnapt door het dak zal dit al snel schelen op de energierekening. Om een exact idee te kunnen krijgen van de mogelijke besparing kun je altijd contact opnemen met een isolatiedeskundige, deze kan advies geven over de mogelijkheden en een schets geven van je totale besparingen na de plaatsing van de isolatie.

Enorme investering gemaakt

Wist je dat er in 2020 een budget van 30 miljoen is vrijgemaakt voor het plaatsen van verschillende laadpunten door Nederland? Het Kabinet heeft hierbij 15 miljoen voor eigen rekening genomen. Volgens het kabinet was deze investering nodig om de doorbraak van elektrisch rijden te kunnen ondersteunen. 

Hoe werkt vloerisolatie precies?

Vloerisolatie, oftewel kruipruimte isolatie, wordt aan de onderzijde van de vloer gelegd. Het wordt gebruikt om de kou die uit de kruipruimte komt tegen te houden en daarnaast vocht- en schimmelproblemen tegen te gaan. Doordat de kou niet meer vanuit de kruipruimte de woning binnen komt hoef je direct minder te stoken en heb je direct een warmere vloer.

4. Kan ik de isolatie voor in mijn spouwmuur zelf aanbrengen?

Nee, spouwmuurisolatie kun je niet zelf aanbrengen. Spouwmuurisolatie vereist een specifieke werkwijze die alleen isolatiedeskundige beschikken. Mocht je het toch zelf gaan doen dan is de kans groot dat je niet van de maximale energiebesparing profiteert. Daarnaast kun je gemakkelijk permanente schade aanbrengen aan de binnen- en buitenmuur van de woning.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons