Alles draait om groen

Je woning verduurzamen?

Dit zijn de 6 meest effectieve stappen

Stap 1

Het isoleren van je spouwmuur

Wat de staat van je woning ook is, isolatie is altijd een goed idee. Woningen gebouwd tussen 1930 en 1970 hebben vaak nog geen isolatie in de spouwmuur. Deze kun je tegen een relatief lage prijs laten opvullen met isolatiemateriaal. Hierdoor zul je direct minder warmte verliezen en bespaar je al snel zo’n 10 procent.

Stap 2

Het isoleren van je kruipruimte

De meest eenvoudige manier om je vloer te isoleren is via de kruipruimte, mits je die een hebt. Een klus die op zich redelijk makkelijk uit te voeren is en tevens ook veel wooncomfort oplevert. Simpelweg omdat de vloer minder koud voelt aan je voeten.

Wist je dat gedurende de Corona crisis meer bedrijven zijn gaan investeren in duurzaamheid?

Deze trend komt naar voren in een onderzoek van de ING. Hieruit blijkt dat duurzaamheid onder bedrijven nu belangrijker is geworden dan ooit. Bijna 60% van de Nederlandse bedrijven heeft al een duurzame investering gemaakt. Hierbij gaat het vaak om relatief simpele maatregelingen zoals het recyclen, water- en energiebesparing en het gebruiken van duurzame energie. Ook zijn er veel bedrijven die aan CO2 reductie doen of duurzamere producten ontwikkelen. 

Stap 3

Het isoleren van je dak

Veel zolders hebben een schuin dak dat nog niet geïsoleerd is. Daar is dan ook een hoop winst de behalen. Warme lucht is ligt en stijgt op, wanneer het door het dak makkelijk naar buiten kan verliest je woning een hoop warmte en dus direct energie.

Stap 4

Het plaatsen van een warmtepomp

Een warmtepomp gebruikt de buitenlucht om je huis en water te verwarmen. Vooral wanneer je huis goed geïsoleerd is zul je minder warmte verliezen en zal het gas gebruik verminderen. De verwarming en water CO2-uitstoot daalt gemiddeld met 35%. Je gebruikt je cv-ketel enkel nog als back-up bij extreme kou.

Wij moesten ieder jaar weer meer betalen voor de energierekening. Daarom gingen we oriënteren voor alternatieven. Ook omdat we toch ooit van het gas af moeten. Blij met de goede hulp van Volledig Groen.

Milou
Haarlemmermeer, Netherlands
8.8
8.8

Stap 5

Het plaatsen van HR++glas

Dubbel glas is in de meeste huizen al de norm. Het beschermt je overigens beter tegen de warmte, kou en geluid. Het voordeel van HR++glas is de zee goede isolatie wat zorgt voor een aangename temperatuur binnenshuis, de meeste warmte vergaat namelijk via de ramen. HR++glas isoleert 2,5 keer beer dan standaard dubbelglas.

Stap 6

Het plaatsen van zonnepanelen

Nu je huis goed geïsoleerd is kun je andere verduurzamingen overwegen. Het belangrijkste is om te kijken hoeveel stroom je nodig hebt, wanneer je dat weet kun je eenvoudig berekenen hoeven zonnepanelen je nodig hebt. Of je deze uiteindelijk ook kunt plaatsen is afhankelijk van het dagoppervlak en de ligging. Het is altijd aan te raden om je te laten adviseren over de beste oplossing.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons