Alles draait om groen

Alles over Load balancing

Loadbalancing komt steeds vaker ter sprake wanneer het gaat om elektrisch rijden. Maar wat is Load balancing en heb je het eigenlijk wel echt nodig wanneer je jouw elektrische auto op wil laden?

Wat is Load Balancing?

In het leven draait alles om balans, niet te veel en niet te weinig. Dat geldt dus ook voor stroom. Het is een veel voorkomend iets dat opeens bij iemand de stroom uitvalt. Vaak is de oorzaak het aanzetten van een apparaat dat toch net wat te veel bleek voor het stroomnet. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de stofzuiger terwijl de wasmachine en vaatwasser al aan stonden. Op elk net zit een max aan de hoeveelheid stroom die er tegelijkertijd gebruikt kan worden. Wanneer je een laadpaal voor bij jou thuis aanschaft is het wel belangrijk dat je hier bij stil staat. Een laadpaal verbruikt een hoop stroom waardoor je energienetwerk snel overbelast kan worden. Load balancing is een speciaal ontwikkelt om balans aan te brengen en voorkomt hiermee een overbelasting. Een essentiele oplossing voor huishoudens met veel elektra.

Dynamic

Load balancing bezit een dynamisch element. Dit betekent dat de stroombeheersing van de laadpaal constant in beweging is en dus rekening houdt met het overige stroomverbruik in je huis. Voor je laadpaal houdt dit dus in dat je laadsnelheid verschillend is. Wanneer er gedurende een drukke periode in de woning veel stroom wordt verbruikt zal de laadsnelheid lager liggen dan wanneer er ‘s nachts nauwelijks stroom wordt verbruikt. Dit zorgt voor een veilige stroomhuishouding die je kunt combineren met momenten waarop je elektrische auto super snel laadt.

Maar heb je dit echt nodig?

Nee, Load balancing heb je niet perse nodig voor het gebruik van je eigen laadpaal. Het is puur ontwikkeld om je eigen veiligheid te vergroten. Om te kunnen bepalen of je load balancing nodig hebt, is het belangrijk om een inschatting te maken van de risico’s. Ben je bijvoorbeeld in het bezit van een waterpomp, jacuzzi of een inductieplaat? Dan heb je een groter risico op overbelasitng, deze producten verbruiken namelijk een hoop stroom. Kijk daarnaast ook naar het stroomverbruik van je laadpaal, wanneer je een laadpaal hebt die op een hoog vermogen laad dan is load balancing raadzaam.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons