Kozijnen - Vollediggroen.nl

Veelgemaakte fouten bij het plaatsen van kozijnen

Nieuwe kozijnen kosten een hoop geld. Echter zul je hier eens in de zo veel tijd in moeten investeren om de isolerende werking goed te houden. Tijdens het aanschaf- en installatieproces kan er veel fout gaan wat een hoop geld kan kosten. Lees hieronder waarom!

1. Kunstof kozijnen niet overwegen

Wanneer het aankomt op kozijnen, is er keuze uit drie verschillende materialen. Dit zijn hout, kunststof en aluminium. Hout wordt veelal gekozen door woningeigenaren die houden van een landelijke stijl, aluminium blijkt onder de modernere interieurs populair. Kunststof is een optie die, onterecht, vaak vergeten wordt. Kunststof is relatief gezien goedkoop en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo is er de optie om kunststof in een houten of aluminium look te laten leveren die als twee druppels water overeen komt met de echte variant. Dit tegen een veel lagere prijs. Daarnaast vereist kunststof nauwelijks onderhoud en heeft het een uitstekende isolerende werking. Het is een sterk en duurzaam materiaal waardoor het zeer veelzijdig is. Dit alles maakt kunststof een materiaal dat zeker niet vergeten moet worden.

2. Het verkeerde type glas

In de meeste gevallen worden kozijnen uitgerust met HR++ isolatieglas. Voor de meerderheid van de woningen is deze glassoort prima geschikt. Echter zijn er een hoop meer glassoorten beschikbaar die wellicht voor jouw woning passender zouden zijn. Wanneer je bijvoorbeeld de kozijnen van je garage of schuur gaat vervangen hoeft de isolerende waarde niet zo hoog te zijn als dat van je woning. Besteed je juist veel aandacht aan het isoleren van je woning? Dan kun je wellicht beter kiezen voor HR+++ isolatieglas. Daarnaast is er een hoop mogelijk betreffende kleur, reiniging, zonwering en glassterkte. Kies daarom altijd voor een glas dat perfect aansluit bij jou persoonlijke situatie.

Gratis offertes vergelijken

Kunststof kozijnen bieden een hoop voordelen. Zo hebben ze een snelle terugverdientijd, goede isolerende werking en zijn ze in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Daarnaast kun je tot wel €700,- per jaar besparen op je energierekening! Benieuwd hoeveel voordeel jij kunt behalen met kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend 3 offertes aan van experts bij jou uit de buurt! 

De beste experts uit jouw omgeving

3. Geen rekening houden met keurmerken

Een kozijn bestaat voornamelijk uit glas, sluit- en hangwerk en een frame. Over het algemeen produceert de leverancier de frames zelf en bestelt deze het glas, sluit- en hangwerk elders. Hierdoor zijn er dus minimaal drie partijen betrokken voordat de kozijnen bij jou geplaatst gaan worden. Doordat er verschillende partijen betrokken zijn is het mogelijk dat de onderlinge kwaliteit verschillend is. Het is belangrijk dat de kwaliteit van alle aspecten goed is. Een gemakkelijke manier om uit te vinden of de kozijnen inbraakveilig zijn en een goede isolerende werking hebben is het zoeken naar keurmerken voor de verschillende onderdelen. Hieronder een aantal voorbeelden van keurmerken die vaak gebruikt worden:

  • Sluit en hangwerk: SKG keurmerk of PKVW keurmerk
  • Glas: Benoeming van U-waarde, de glaszetter dient in bezit te zijn van KIWA, GBO of OnderhoudNL
  • Frame: VKG keurmerk bij kunststof, FSC keurmerk bij hout
  • Plaatsing: BouwGarant staat voor kwaliteit en vakmanschap, ook wordt KOMO vaak gebruikt.

4. Ventilatie

Nieuwe kozijnen zijn bevorderlijk voor de isolatie van je woning. Echter zorgen de kozijnen ervoor dat je woning beter wordt afgesloten. Dit omdat een isolerende werking steeds belangrijker wordt wanneer men kiest voor verduurzamende maatregelen. Oude kozijnen hebben vaak slijtage in de vorm van barsten, scheuren en kieren. Hierdoor kan er gemakkelijk lucht de kamer in stromen. Wanneer je nieuwe kozijnen laat plaatsen zal deze luchtstroom komen te vervallen. Vaak wordt er dan ook door de meeste kozijnfabrikanten een ventilatierooster aangeboden. Laat een expert altijd mee kijken of dit voor jouw woning toepasselijk zou zijn. Het open houden van ramen is namelijk niet altijd even praktisch en kan een hoop geld kosten omdat je direct warmte verliest.

 

5. Niet vergelijken

Wanneer je op het punt staat om nieuwe kozijnen aan te schaffen is het verstandig verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Niet iedere leverancier levert dezelfde soort producten. Door offertes aan te vragen kun je op een gemakkelijke manier je opties naast elkaar leggen en zo kiezen voor de deal die het beste aansluit bij je persoonlijke wensen. 

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen