8/10

Je woning verduurzamen zonder je spaargeld te gebruiken?

Wat veel Nederlanders niet weten

Energieleveranciers staan niet te springen om heel Nederland vol te leggen met zonnepanelen en woningen volledig te isoleren. Immers, hoe meer verduurzamingen, des te minder energie ze verkopen aan consumenten.

Maar, de overheid beloont consumenten fors voor het verduurzamen van hun woning! Je moet alleen wél weten hoe dit werkt. Slechts een kleine groep Nederlanders maakt op dit moment gebruik van deze slimme verduurzamings-subsidieregelingen. Zonde! Maar, in veel gevallen zijn deze regelingen beperkt beschikbaar. Wees er dus snel bij.

- Na de gratis en vrijblijvende check kwam er naar voren dat ik eenvoudig €1600 per jaar kon besparen door een combinatie van isolatie en 6 zonnepanelen. Ik bespaar nu elke maand en woon veel fijner.
Freek Bos
Heeze, Noord-Brabant

Besparingen lopen op tot maar liefst €2700 per jaar

Zonnepanelen leveren niet alleen energie op als de zon schijnt. Ook op een bewolkte dag wekken de panelen energie op. Zonde om gratis energie te laten liggen. Afhankelijk van de ligging van je woning en de grootte van je dak, kan de besparing oplopen tot wel €600 per jaar. Dat is €12.000 in 20 jaar!

Daarnaast verliezen huizen gebouwd tussen 1900 en 1995 veel energie door gebrekkige isolatie. Geen wonder dat er hiervoor subsidieregelingen beschikbaar zijn gekomen. En zo kun je, zonder je spaargeld aan te wenden tot maar liefst €2100 per jaar besparen. 

Ik wil weten of ik in aanmerking kom!

Je kunt met Volledig Groen checken of je in aanmerking komt voor het verduurzamen van je volledige koopwoning zonder investering. Bijna alle huiseigenaren komen erachter dat ze al jaren geld mislopen. Maar, je helpt niet alleen het milieu een handje door je eigen energie op te wekken en minder energie te verspillen. Door je woning te verduurzamen kun je deze maand al enorm bezuinigen op je energierekening, zonder investering!

Doe de check!

Let op: Regelingen beperkt beschikbaar

Maar, let wel op. Zoals het altijd gaat met regelingen die heel veel voordeel bieden, zijn ze beperkt beschikbaar. Dit verschilt per gemeente. Ben er dus op tijd bij. Zeker in onzekere tijden zoals deze is het aantrekkelijk om zonder investering je maandlasten naar beneden te brengen. 

''Kom je alleen in aanmerking voor zonnepanelen? Dan bespaar je toch €600 per jaar. Komen er nog een of twee andere verduurzamingsmaatregelen bij, dan ga je al snel over de €2000 heen.

Om te weten of je in aanmerking komt, hebben wij alle gemeenten afzonderlijk van elkaar in kaart gebracht met beschikbare regelingen en budgetten. Zo kun je in slechts 1 minuut testen of je in aanmerking komt! De voordelen?

  • Onze service is geheel gratis en vrijblijvend
  • We zijn volledig onafhankelijk
  • We hebben alle regelingen op het netvlies
  • De check duurt slechts 1 minuut
  • Bespaar tot €2700 per jaar

Bron: Rijksoverheid.nl