Alles draait om groen

De belangen van een goed beveiligde woning

Voorkomen blijft beter dan genezen

In Nederland wordt er elke 3 minuten ingebroken. Deze inbraken vinden meestal overdag plaats. Mensen zijn overdag steeds vaker weg en inbrekers weten dat. Je woning goed beveiligen brengt naast je eigen veiligheid nog vele voordelen met zich mee. Maar waarom zou jij jouw woning eigenlijk moeten beveiligen?

Besparen

Je woning goed beveiligen doe je vooral uit preventie. Een goed beveiligde woning geeft een veilig geviel. En zeg nou zelf, we willen allemaal wel veilig en zorgeloos wonen. Maar wist je dat je ook een hoop kunt besparen wanneer je huis goed beveiligd is? Denk hierbij niet enkel alleen aan beveiliging tegen inbraak en vandalisme maar ook aan brandveiligheid. Wanneer je woning goed beveiligd hebt kun je uiteindelijk korting krijgen op je inboedelverzekering krijgen. Het werkt als volgt; wanneer je woning veilig genoeg is verklaart door de politie ontvang je een Certificaat Beveiligd Wonen. Deze heb je nodig om de korting te kunnen ontvangen.

3 minuten

Uit onderzoek blijkt dat een inbreker zijn inbraak poging staakt wanneer hij niet binnen 3 minuten de woning heeft kunnen betreden. Hoe moeilijker het dus is om jouw woning binnen te dringen, hoe kleiner de kans dat er bij je wordt ingebroken.

Rust

Je woning optimaal beveiligd hebben zorgt voor een rustgevend gevoel. Om je woning te beveiligen hoef je niet direct het meest uitgebreide systeem aan te schaffen. Je kunt bijvoorbeeld ook starten met een basis systeem en later uitbreiden waar jij dat nodig vindt. Een basis systeem is vaak ook al te bedienen via je smartphone, tablet of PC. Daarnaast zijn er systemen die direct in contact staan met de meldkamer van de politie, dit verlaagd een hoop kosten. Belangrijk is het kiezen voor een systeem dat gebruik maakt van batterijen wanneer de stroom uitvalt, zo zul je nooit zonder beveiliging komen te zitten.

Niet goed genoeg

In Nederland zijn we minder goed beveiligd dan we denken. Dit blijkt uit onderzoek. Ongeveer 70% van de Nederlanders denkt onterecht dat zijn woning goed genoeg beveiligd is. De gevolgen hiervan zijn dat er vaak veel schade is wanneer er een inbraak heeft plaatsgevonden. Benieuwd of jouw woning veilig genoeg is? Doe dan gratis een veiligheidscheck.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons