Alles draait om groen

Energierekening tot wel 60 procent verhoogd

De eerste consumenten hebben in de maand oktober een hogere energierekening ontvangen, met een stijging tot wel 60 procent. Velen zijn zich rot geschrokken. In ons artikel lees je waarom dit gebeurd en geven we je gratis advies.

Een groot verschil

Met een variabel tarief kunnen de maandelijkse lasten flink toenemen. Zo zag ook Erik Wesselius, die aangesloten is bij energieleverancier OM een prijsstijging van 116 naar 196 euro. De verhoging van “maar” 80 euro per maand loopt uit tot een kleine 1000 euro per jaar. De gemiddelde Nederlander kan daar gerust een week van op vakantie. Erik Wesselius geeft aan verrast te zijn. Bij het lezen van de verschillende krantenkoppen had hij niet verwacht dat hij het zelf daadwerkelijk in zijn portemonnee zou gaan voelen. Tot er opeens een brief met een verhoogde rekening op de deurmat viel.

Tot wel 60 procent verhoogd

Peter uit ‘s-Hertogenbosch is klant bij Vrijopnaam. Zijn rekening werd verhoogd van 290 euro naar 464 euro per maand. Door deze enorme verhoging is hij zich rot geschrokken. Na zijn ongeloof heeft hij contact opgezocht met Vrijopnaam die hem vertelde dat het termijnbedrag kloppend was. Zo worden de tarieven dus, voor sommigen klanten, met wel 60% verhoogd.

Voor Erik Wesselius zijn er nog weinig oplossingen geeft hij aan. Zo wordt er in de woning weinig gestookt, staat ook de thermostaat vrij laag en hebben ze al maatregelen genomen zoals dubbel glas, dakisolatie, muurisolatie en kruipruimteisolatie.

Stijgende gasprijzen

Vooral de gasprijzen zijn de afgelopen weken flink gestegen. Voor de meerderheid van de huishoudens in Nederland geldt dat zij pas later te maken gaan krijgen met een stijgende energierekening. Wanneer je in het bezit bent van een variabel contract zal 1 januari het moment zijn wanneer de energieprijs aangepast wordt. Voor de huishoudens met een vast contract zal dit pas zijn op het moment wanneer het contract afloopt. Echter zijn er ook bedrijven die de prijzen nu al verhogen.

Waarom nu?

Maar waarom zijn er energiebedrijven die nu al de prijzen fors verhogen terwijl het nu nog geen 1 januari is? Simpel weg omdat ze volgens hen geen keus hebben. De prijsstijgingen zijn zo enorm dat ook zij geen kant meer op kunnen en de prijzen wel moeten verhogen.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons