Alles draait om groen

Je energiekosten verlagen met zonnepanelen

zo werkt dat

Kies je voor het plaatsen van zonnepanelen? Dan kies je voor een duurzame besparing. Zonne-energie is namelijk groene energie die nooit op zal raken. Naast het feit dat het schone energie is kun je met zonne-energie ook flink besparen op jouw energierekening. Benieuwd hoe dat werkt en hoeveel jij kunt besparen? Wij helpen je graag.

Hoeveel kun je besparen met zonnepanelen?

Vanaf het moment dat de zonnepanelen op het dak van je woning zijn geplaatst is er al een daling te zien in het maandelijkse energieverbruik. Wil je dit terug zien op je energierekening? Dan kun je direct het maandelijkse voorschotbedrag bij uw energieleverancier aan laten passen. Hoeveel je uiteindelijk zult gaan besparen is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal panelen dat je laat plaatsen, de ligging van je dak en het huidige energieverbruik. Daarnaast kan ook het seizoen invloed hebben op de hoeveelheid energie die wordt opgewekt. De uiteindelijke besparing kan gemakkelijk berekend worden door een expert. Wanneer je 10 zonnepanelen laat installeren zul je al snel zo’n €782 per jaar kunnen besparen op jouw energierekening.

Rendement op lange termijn

De energieprijzen stijgen, dat is een feit. Het plaatsen van zonnepanelen kan ervoor zorgen dat je meer kunt gaan besparen op die oplopende rekening. Hoeveel rendement zonnepanelen op de lange termijn op zullen gaan leveren kan lastig in te schatten zijn. Om je een idee te geven van hoe je dit ongeveer kunt bepalen helpen we je graag op weg. Wanneer je zonnepanelen op het zuiden liggen is dit ongeveer vergelijkbaar met zo’n 4% rendement op je spaarrekening. Wanneer de liggin gericht is naar het oosten of westen dan zal dit ongeveer gelijk zijn aan 3,1%.

Energie bijna 6 keer duurder

Uit onderzoek van Nu.nl komt naar voren dat een aantal energiebedrijven de tarieven flink omhoog hebben gegooid. De stijging loopt uiteen van 150 tot wel 554%. In veel variabele energiecontracten staat dat wanneer er ontwikkelingen op de markt plaatsvinden de energierekeningen aangepast mogen worden. Dit geeft energiebedrijven de macht de energiekosten op dit moment flink te kunnen verhogen. 

Grote vraag naar panelen

Door de stijgende energierekeningen is de vraag naar zonnepanelen. Ongeveer 47% van de Nederlanders is op dit moment te investeren in zonnepanelen. 35% daarvan zou graag investeren gezamenlijk met de buren. Dit blijkt uit een onderzoek van de Publieksmonitor Klimaat en Energie. De hoofdzakelijke redenen van mensen om niet te willen investeren in zonnepanelen zijn; het beschikken over een koopwoning, geen eigen dak hebben / in een appartement wonen en het idee dat de panelen te duur zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om gratis een overzicht te krijgen van de eventuele kosten en opbrengsten.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons