Duurzaamheid - Vollediggroen.nl

Elise van Beek 18/01/2022
Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door nationalehypotheekvergelijker.nl

Duurzaamheid steeds belangrijker op de woningmarkt

Het NVM heeft onder leden onderzocht wat het effect is van duurzaamheidsmaatregelen op de verkoopbaarheid van een woning. Uit de enquête komt geen verrassend resultaat maar wel iets waar iedereen mee te kampen gaat krijgen.

Duurzaamheid volgens makelaars

Uit het onderzoek komt naar voren dat ongeveer 80% van de makelaars van mening is dat een duurzame woning bijdraagt aan de verkoopbaarheid. Zo zijn vooral isolatie en HR++ glas erg populair onder kopers. Dit wordt gevolgd door het beschikken over zonnepanelen en vloerverwarming.

Een groot deel van de makelaars (79%) geeft aan dat een duurzame woning sneller verkocht zal worden dan een minder verduurzaamde woning. Daarnaast is 77% van mening dat ook de verkoopprijs positief beïnvloed wordt door verduurzamende maatregelen. 44% geeft zelfs aan dat, wanneer een woning niet verduurzaamd is, deze in de toekomst moeilijk verkocht zal worden.

Maak jouw woning populair

Isolatie en zonnepanelen blijken populair

Door makelaars wordt gezegd dat vooral isolatie en zonnepanelen zwaar wegen bij de aankoop van een nieuwe woning. Zo heeft een goed energielabel duidelijk invloed op de verkoopsnelheid.

Duurzaamheid heeft zich in de afgelopen 5 jaar enorm veel meer ontwikkeld binnen de woningmarkt en verwacht wordt dat dit ook de komende jaren zich voort zal zetten. Goed nieuws voor woningeigenaren die hun woning al verduurzaamd hebben of hier mee bezig zijn. Naast het feit dat je woning een stuk comfortabeler wordt en je energierekening lager zal worden, neemt ook de verkoopbaarheid van je woning enorm toe.

Nog meer besparen op je woninglasten?

In tijden van historisch lage hypotheekrentes kun je honderden euro's op je maandlasten besparen. Echter komt er veel kijken bij het oversluiten van je hypotheek en snappen wij dat je door de bomen het bos niet meer ziet. 

Om je op weg te helpen bieden we je nu tijdelijk een gratis adviesgesprek aan met een onafhankelijk hypotheek adviseur. Je zit nergens aan vast en komt te weten of jij op je maandlasten kunt besparen.

Vul direct het onderstaande formulier in!

Verschil tussen stad en land

Een duidelijk verschil is te zien tussen de landelijke gebieden en de stad. Zo zijn het vooral de woningen in de landelijke gebieden die zeer sterk positieve relatie hebben met verduurzaming. Binnen de stedelijke gebieden is dit effect minder sterk.