Alles draait om groen

Twijfel je over zonnepanelen?

Zorg dat je goed voorbereid bent

De energierekening blijft stijgen. Dat is de voornaamste reden waarom steeds meer mensen voor zonnepanelen kiezen. Alle stroom die je zelf opwekt hoef je niet af te nemen bij een energieleverancier. Twijfel je nog om zonnepanelen aan te schaffen/ Dan is het erg belangrijk dat je je goed voorbereid zodat je weet wat je te wachten staat.

1. Is jouw woning wel geschikt?

In Nederland kan op bijna ieder dak zonnepanelen worden geplaatst. Super fijn! Echter zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet bijvoorbeeld je dak in goede conditie zijn, hoe is de momentele staat van uw dakpannen? Daarnaast is de ligging ook erg belangrijk. Een dak op het zuiden zorgt voor het hoogste rendement. Daarbij is een hellingshoek van 30 tot 40 graden het beste. Dat betekent niet dat wanneer je dak een andere richting heeft je geen zonnepanelen kunt nemen. Het rendement zal alleen net iets lager zijn. Belangrijk om te onthouden als je een berekening gaat maken over hoeveel panelen je nodig zult hebben.

Poetsen, poetsen, poetsen

Wist je dat je je zonnepanelen een keer in de zoveel tijd schoon moet maken? Zo blijven ze in top conditie! Let wel op; ga niet flink te keer met zware schoonmaakmiddelen en schuursponzen. Een zachte doek met wat warm water is al genoeg. 

2. Hoeveelheid

Wattpiek (Wp) is het vermogen van een zonnepaneel. Thuis zul je gewend zijn om rekening te houden met kWh. Maar hoeveel kWh is 1 Wp eigenlijk? Je kunt er ongeveer vanuit gaan dat 1 Wp op jaarbasis ongeveer 0.90 kWh opbrengt. Is je dak gericht op het zuiden dan zal het net iets meer zijn. Heeft een zonnepaneel dus een vermogen van 300 Wp dan zal deze jaarlijks ongeveer 270 kWh opleveren. Zo kun je uiteindelijk berekenen hoeveel vermogen je nodig gaat hebben om je gehele woning van stroom te kunnen voorzien.

3. Zoveel verschillende merken

Ga je online zoeken naar zonnepanelen dan zul je schrikken van de hoeveelheid verschillende panelen die er op de markt te vinden zijn. Belangrijk is om een aantal zaken in gedachten te houden:

  • Het vermogen
  • De kleur die je wilt
  • Hoe lang is de productgarantie
  • Wat zijn de voorgaande ervaringen?

4. Hoe veel wil je uiteindelijk besparen?

Wanneer je ervoor gekozen hebt om zonnepanelen aan te schaffen willen velen direct over gaan tot actie. Op het internet zul je overspoeld worden met prijzen, specificaties, merken, noem het maar op. De belangrijkste tip hierbij is, bepaal samen met een installateur hoeveel je uiteindelijk wilt gaan besparen. De installateur zal met je mee kijken hoe hoog je energieverbruik is en kan mee denken betreffende je budget.

Over Volledig Groen

Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.

Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.

Alles over ons