Een laadpaal aan huis?
Dit zijn de 5 zaken waar je rekening mee moet houden
1. De laadsnelheid
Niet alle laadpalen hebben de zelfde laadsnelheid. Zo heb je bijvoorbeeld laders met een gemiddelde laadsnelheid maar ook snelladers. Het is belangrijk om te kijken naar jouw laadbehoeftes wanneer je een keuze maakt. Wil je 11 kW dan heb je tenminste een 3 fase / 16A aansluiting nodig. Wil je 22 kW dan moet je een 3 fase / 32A aansluiting hebben. Dit laatste is voor de meeste mensen niet nodig. Met een 4kWu kun je rond 18:00 thuiskomen en om 7:00 de volgende dag weer vertrekken. Je auto is dan de volgende dag 44 kWu bijgeladen. Denk dat aan ongeveer 250 kilometer bereik.
2. De laadkosten
Wist je dat sommige werkgevers de kosten van een laadpaal vergoeden? Zij betalen dan voor de stroom die je thuis nodig hebt om je auto op te laden. Er zijn aanbieders die over software beschikken waarmee er doorgegeven wordt hoeveel kWu je auto precies verbruikt heeft. Echter kun je dit ook handmatig opzoeken, je auto kan dat zelf aangeven.
Enorme investering gemaakt
Wist je dat er in 2020 een budget van 30 miljoen is vrijgemaakt voor het plaatsen van verschillende laadpunten door Nederland? Het Kabinet heeft hierbij 15 miljoen voor eigen rekening genomen. Volgens het kabinet was deze investering nodig om de doorbraak van elektrisch rijden te kunnen ondersteunen.
3. Het uiterlijk van de laadpaal
Een laadpaal wordt aan of bij je huis gevestigd. Het is daarom erg belangrijk dat deze er ook een beetje fraai uit ziet. Vaak zijn laadpalen gemaakt van kunststof, deze bakken zien er zo neutraal mogelijk uit. Gelukkig zijn er veel verschillende opties dus vraag altijd even naar de mogelijkheden.
4. Slim laden
Wanneer je gebruikt maakt van slim laden zorg je ervoor dat je auto minder stroom vraagt. Zo verbruiken mensen die de vaatwasser en induciekookplaat aan hebben staan op dat moment meer energie. Er zijn verschillende smart charging-platforms ontwikkeld. Deze platforms balanceren het energieverbruik van je huis op basis van de beschikbare stroom. Beschik je over zonnepanelen? Dan worden deze gewoon meegenomen in de beschikbaarheid.
5. Wallbox of laadpaal
Het uiterlijk van een laadpunt hebben we al eerder benoemd. Maar zit er nou echt ook een verschil tussen een wallbox of een laadpaal? Het antwoord is nee. Een wallbox hangt aan de muur en een laadpaal staat op een paal. Kwa gebruik zijn de twee precies hetzelfde!
Over Volledig Groen
Het milieu verandert snel en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. (Fossiele) energie wordt steeds duurder, er zijn stikstofmaatregelingen en over minder dan 10 jaar moeten de meeste Nederlandse huishoudens van het gas af zijn.
Nadenken over verduurzamen wordt steeds belangrijker. Er zijn veel dingen die je kunt doen om moedernatuur een handje te helpen en dat is ook hard nodig. Wij helpen je graag een stuk op weg om alles te weten te komen over hoe jij je steentje bij kunt gaan dragen zonder zelf te moeten investeren.
Alles over ons