5 redenen waarom we tegenwoordig voor kunststof kozijnen kiezen - Vollediggroen.nl

5 redenen waarom we tegenwoordig voor kunststof kozijnen kiezen

Kunststof kozijnen zijn in populariteit erg toegenomen. Waar voorheen iedereen massaal voor hardhouten kozijnen koos, valt de keus nu toch vaak op kunststof. Maar waarom eigenlijk? Wij leggen je uit wat er zo voordelig is aan kunststof kozijnen!

Bestand tegen verschillende weersomstandigheden

Kunststof kozijnen zijn speciaal ontwikkeld om tegen alle weersomstandigheden bestand te zijn. Zo kunnen ze niet alleen met gemak warme zomerdagen doorstaan zonder dat ze verkleuren of scheuren, maar ook regen en sneeuw zijn geen enkel probleem. Kunststof kozijnen vertonen namelijk geen vormen van slijtage en zullen ook niet inkrimpen. Bij hardhout is dit echter wel het geval. Een jaarlijkse schoonmaakbeurt kan echter nooit kwaad. Wanneer je je kunststof kozijnen eens in de zoveel tijd schoonmaakt bevorder je namelijk de levensduur waardoor de kozijnen nog langer mee zullen gaan.

Profiteren van kunststof kozijnen?

Fors besparen met kunststof kozijnen

Met kunststof kozijnen kan je besparing al snel oplopen tot zo'n €700,- per jaar! Dit komt met name door de bijzonder goede isolerende werking die ze hebben, waardoor je minder stookkosten hebt en de warmte beter binnenshuis blijft. Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag dan geheel gratis én vrijblijvende offertes aan van experts bij jou uit de buurt, dan weet je direct waar je aan toe bent! 

Gratis offertes aanvragen

Het onderhoud

Kunststof kozijnen vereisen vrij weinig onderhoud. Zo hoef je ze namelijk nauwelijks te reinigen, en dit is ook heel eenvoudig. Simpelweg met een natte doek over de kozijnen vegen en ze zijn weer als nieuw! Het laten controleren van hang- en sluitwerk na een langere tijd is wel aan te raden. Dit kan natuurlijk na een aantal jaar wat verouderen waardoor het minder optimaal functioneert. Dat zou het gemakkelijker maken voor inbrekers om je woning binnen te kunnen treden.

Oneindig veel keuze

Kunststof kozijnen zijn ontwikkeld in allerlei kleuren, soorten en maten. Zo is er voor ieder wat wils! Je kunt kiezen tussen verschillende horren, ventilatieroosters, RAL kleuren, dubbel glas en nog oneindig veel meer opties. Zijn standaard kozijnen jou te saai? Dan kun je er zelfs voor kiezen de kunststof kozijnen met een houtlook te laten plaatsen. Waar deze vroeger nog een plastic uitstraling hadden, zijn ze tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Er is dus genoeg mogelijk om een passend kozijn te vinden voor jouw woning!

Vraag naar de mogelijkheden

De prijs

Kunststof kozijnen zijn relatief goedkoop in tegenstelling tot hardhout. Kunststof is gemakkelijk te bewerken waardoor de prijzen relatief laag kunnen blijven. Het prijsverschil met hardhout is ongeveer 10 – 15%. Wanneer je de vergelijking maakt met aluminium of staal dan zal het prijsverschil zelfs nog groter zijn. Doordat er daarnaast nauwelijks onderhoud vereist is, bespaar je daar ook nog een hoop geld op!

Duurzaam

Wanneer je aan kunststof denkt zul je dit misschien niet direct linken aan duurzaamheid. Toch zijn kunststof kozijnen zeker een goede optie wanneer je wil kiezen voor een duurzaam materiaal. De kozijnen hebben namelijk een levensduur van ongeveer 30 jaar. Dit betekent dus dat je niet snel nieuw kozijnen aan hoeft te schaffen! Daarnaast is kunststof gemakkelijk te recyclen wat natuurlijk weer bijdraagt aan het milieu.