8/10

10x een lagere energierekening zonder je thermostaat aan te raken!

Duurzame oplossingen voor een lagere rekening

Van je telefoon opladen tot die warme woonkamer in de winter: iedere dag wekken we energie op. Maar, daar word je pas op het einde van de maand mee geconfronteerd. Wil jij een lagere energierekening? Met deze tips bespaar je honderden euro’s per jaar, zonder je thermostaat aan te raken!

 • Muren isoleren

  Het beste voor je portemonnee (en het milieu) is om überhaupt zo min mogelijk energie te verbruiken. Door je muren te isoleren houd je energie binnen en is er dus minder verwarming nodig. Handig: grote kans dat je gemeente speciale subsidie beschikbaar stelt waardoor je eenvoudig en tegen een lage prijs je muren isoleert. Je bespaart direct tientallen euro’s op je energierekening!

 • Vloeren isoleren

  Een vloer isoleren klinkt als een grote klus, maar kost in de praktijk vaak maar een halve dag tijd. Voor een gemiddelde hoek- of twee-onder-één-kapwoning betaal je voor vloerisolatie zo’n €1600 en kun je jaarlijks €220 besparen. Vloerisolatie aan de onderkant van je vloer staat gelijk aan een rente van 8% op je spaarrekening. Dit terwijl de huidige spaarrentes niet of net boven de 0 uitkomen.

 • Dak isoleren

  Dakisolatie is een uitstekende manier om te besparen op je energierekening. Je houdt zo’n 30% meer warmte vast! En goed nieuws: je kunt zowel landelijk als gemeentelijk een subsidie hiervoor aanvragen. Tenminste, zolang de voorraad strekt. Bekijk daarom eerst of je in je gemeente in aanmerking komt voor subsidie.

 •  Ramen en deuren
  ‘We zijn niet in de kerk!’ Een bekende uitdrukking om aan te geven dat de deur dicht moet om de kou buiten te houden. Dichte ramen en deuren houden warmte binnen. Maar, met behulp van een tochtstrips en dubbele beglazing houd je nog meer warmte binnen! Ook hier geldt: met behulp van speciale regelingen kun je dubbele beglazing tamelijk goedkoop en snel laten plaatsen!

Weten wat je allemaal kunt verduurzamen in je woning?

Om eenvoudig te checken wat je allemaal kunt verduurzamen in je woning hebben we een eenvoudige check ontwikkeld, deze controleert niet alleen wat je allemaal kunt verduurzamen maar ook of je in aanmerking komt!

Doe de check!

 

 • Warmtepomp

  Een warmtepomp gebruikt energie uit de buitenlucht en zet dit om in warmte voor binnen. Daarmee is het een groene manier om te besparen op je energierekening. Met een warmtepomp bespaar je tot wel 70% op de energierekening. Bij de aanschaf van een warmtepomp kun je in 2020 tot €3000 subsidie ontvangen van de overheid. 

 • Zuinige apparatuur

  De ene wasmachine slurpt veel meer energie dan de ander. Dit geldt voor ieder elektrisch apparaat. De meeste leveranciers zijn verplicht om bij ieder product aan te geven hoe energiezuinig het is: hoeveel energie het dus bij gebruik verbruikt. Door hier bewust mee om te gaan, bespaar je eenvoudig op je maandelijkse energierekening. 

 • Koud wassen

  Op 30 of 40 graden wassen, is in veel gevallen voldoende om je kleding schoon te krijgen. De grasvlekken gaan er niet uit, maar een katoenen shirt is zo weer schoon. Bovendien blijven je stoffen langer mooi en gaan ze dus langer mee (duurzaam!). Wasgoed en dergelijke kun je op een warmere temperatuur wassen. Tip: 1 keer in de maand op 90 graden wassen zodat je wasmachine langer in goede conditie blijft.

Alle kleine beetjes helpen zullen we maar zeggen. We hebben inmiddels ons huis geïsoleerd en letten op het energieverbruik van onze apparaten. Samen levert dit jaarlijks toch weer een behoorlijke besparing op.
Robin Derkx
Eindhoven
 • Zonnepanelen

  Energieleveranciers staan niet te springen om heel Nederland vol te leggen met zonnepanelen. Immers, hoe meer zonnepanelen, des te minder energie ze verkopen aan consumenten. Echter, de overheid beloont consumenten fors voor het verduurzamen van hun woning! Maar, in veel gevallen zijn deze regelingen beperkt beschikbaar. Wees er dus snel bij. 

 • Voorkom sluipgebruik

  We weten het allemaal: apparaten die uit staan verbruiken ook energie. Het is daarom ontzettend zonde om ongebruikte apparaten alsnog in het stopcontact te laten. Het is logisch om niet iedere keer de vaatwasmachine van het stopcontact te halen, maar een oplader of koffiezetapparaat is eenvoudiger aansluiten.

 • Muurisolatie

  Zeker bij vrijstaande woningen een enorme besparing op uw energierekening. Het principe is bekend. Door goede isolatie houd je warmte binnen en verbruik je minder energie om je woning te verwarmen. En ja hoor, ook hiervoor zijn subsidies beschikbaar. Tenminste, zolang de voorraad strekt. Bekijk of de subsidies nog in jouw gemeente beschikbaar zijn en vraag direct aan. 

Weten wat jij nog allemaal kan verduurzamen?

In 3 minuten checken wat jij nog allemaal kan verduurzamen? Met onze scan weet je in een paar minuten wat je kan besparen per jaar en wat voor jou nog interessant is!

Doe de check!